Dr. Szántó Imre Általános Iskola

 

Az alsó tagozaton hangoztató-elemző-összetevő módszerrel juttatjuk el kisdiákjainkat az írás-olvasás birodalmába. E módszer nemcsak a jó olvasástechnikát biztosítja, hanem a helyesírási készséget is megalapozza.

Nyugodt tempóban, a gyerekek egyéni ütemének megfelelően, fokozatos terheléssel sajátíttatjuk el a tudnivalókat. Pedagógusaink lelkiismeretes, igényes munkája eredményeként diákjaink kiemelkedő helyezéseket érnek el a tanulmányi és sportversenyeken.

A 8 tanév alatt legtehetségesebbnek bizonyult diákunk a Dr. Szántó Imre-díj büszke tulajdonosa lehet és átveheti az ezzel járó pénzjutalmat is, mellyel névadónk családja kívánja támogatni továbbtanulását.

Idegen nyelvet (angol, német) 4. osztálytól heti 3 órában tanulnak a gyerekek. (Szeptembertől már nyelvi laborban!)

A számítástechnika alapjaival korszerű gépekkel felszerelt informatikateremben ismerkedhetnek tanulóink – 4. osztálytól kezdve – tanóra keretében.

Gyermekeink 3. osztályban úszásoktatásban részesülnek a szomszédos Kolping Hotel uszodájában.

A gyógytestnevelést, logopédiát és fejlesztő foglalkozást igénylő gyerekekkel képzett pedagógus foglalkozik.

A szabadidő hasznos és értelmes eltöltését szakköreink változatossága biztosítja:
Diákjaink választhatnak informatika, német és angol nyelvi, színjátszó, furulya, atlétika, természettudományos, történelem szakkörök közül, tagjai lehetnek énekkarunknak.

A kínálatot önköltséges fitness aerobic és karate edzésekkel bővítettük.

Az osztálykirándulások és a nyári táborok Magyarország megismerésére irányulnak.

Az erdei iskola, amellyel a természet szeretetére, megbecsülésére nevelünk, az Alsópáhoki Óvoda és Iskola Gyermekeiért Alapítvány jóvoltából a mindenkori 4. osztályos tanulóink számára ingyenes.

Számos osztályszintű szabadidős programot is szervezünk, amelyek közül kiemelnénk a színház-, mozi- és múzeumlátogatásokat.

 

Elérhetőség:

Cím: 8394 Alsópáhok, Fő u. 122.

 Tel./fax: 83/344-010

 Mobil: 30/569-8556

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.alsopahokiskola.hu

 

Kolping Hotel

Eseménynaptár

November 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2