Szezon Kosár - Bemutatkozik a (helyi) bevásárló közösség!

Bővebb információk itt!

A bevásárló közösség a helyi termékekhez való hozzájutás egy újszerű formája. Összekötjük a tudatos vásárlói igényt a termelők kapacitásával, és megszervezzük a termékek átadását 1-2 órás alkalomra, heti rendszerességgel.
A termelőnek jó, mert nem kell a piacon árusítania egész nap, nincs kitéve az időjárás szélsőségeinek, fixen tervezheti bevételét, és gyorsan lezajlik az árucsere. Ugyanakkor a vásárlói közösség tagjai állandó vevői lesznek, így remélhetőleg folytatni tudja gazdálkodói tevékenységét, megmenekül attól, hogy a szupermarketek térnyerése kiszorítsa a piacról. Magyarul: végezheti, amihez ért, termelhet tovább.
A fogyasztónak jó, mert tervezhető a beszerzés egy kínálati lista alapján, előre megrendeli a terméket, melyet a termelő előre összekészít és elhoz. Vásárlásával támogatni tudja a környékbeli gazdák, őstermelők működését, egészségesebb, kisüzemi, vagy kis mennyiségben előállított élelmiszerhez juthat, korrekt áron.
A környezetnek jó, mert a helyi termékek vásárlásával jelentősen csökkennek a szállítási és csomagolási környezeti terhek.
A közösségnek jó, mert a legfontosabb dolgok kötik össze tagjait: személyes igény az egészséges táplálkozásra, felelősségvállalás és elkötelezettség a fenntartható társadalom iránt. A fenti kihívásokra a kíméletes, hosszú távú következményekkel is számoló gazdálkodás és a közvetlen kereskedelem modellje adják a legjobb megoldást.
A SzezON Kosár Bevásárló Közösséget közös erővel működtetjük: egyéni képességeinket és erőforrásainkat figyelembe véve osztjuk el egymás közt az operatív teendőket, a bevásárló közösség tagjai számára szabad beleszólást biztosítunk a közösséget érintő kérdésekbe. Emellett nagymértékben támogatja törekvésünket az a szándék, hogy ne csupán egy fogyasztói csoportosulás legyünk, hanem valódi közösségé váljunk.
Közös főzések, termelő látogatások, egymás közötti hírmegosztások, képzések segíthetik a közösség formálását. Másrészt kellemesen és hasznosan töltjük időnket, alkalmunk nyílik jobban megismerni egymást, s kötetlenül beszélgetni.
SZEZON KOSÁR átadás-átvétel: péntekenként 17:30- 19:30 óra között
Helyszín: VITAL FORUM Rendezvényközpont, Keszthely, Lippay Gáspár út 3. RENDELÉS: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. FACEBOOK: szezonkosar
A beszerző, elosztó alkalmakon találkozni lehet a termelőkkel is, mert szerintünk a közvetlen viszony mindenképpen fontos ebben az alapvetően bizalomra építő kezdeményezésben.
A rendelés menete:
1) E-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) elküldjük az aktuális heti rendelési táblázatot.
2) Mentsd le a gépedre a táblázatot, majd a felső sor utolsó oszlopába írd be a neved!
3) Töltsd ki a táblázatot: a „rendelt mennyiség” oszlopba írd be a kért mennyiséget az adott termékből! Kérjük, CSAK SZÁMOT írj, mértékegységet NE, a táblázat automatikusan számol.
4) Mentsd el a kitöltött táblázatot és KÜLDD VISSZA nekünk (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)!
5) A rendelésről a feldolgozás után mindig küldünk visszaigazoló e-mailt, ha a rendelés hetének szerdájáig nem érkezik meg, mindenképpen jelezd nekünk!
6) Gyere el a legközelebbi pénteki átadásra, vedd át a termékeket a termelőtől és fizesd ki neki!
7) Ha termelőként csatlakoznál, vedd fel velünk a kapcsolatot!
8) Kérdéseidre örömmel válaszolunk a helyszínen, vagy e-mailben!
Fontosnak tartjuk jelezni, hogy minden ár a termelő saját maga által kalkulált ára. A mi hasznunk ugyanaz, mint a közösség többi tagjáé: egy helyen jutunk hozzá ezekhez a remek dolgokhoz.
Jelenleg többen önkéntesen szervezzük a találkozókat és koordináljuk a közösség útját. Szívesen vesszük véleményedet e-mailen, vagy személyesen átvételkor.
Működési hozzájárulás: 500 Ft / negyedév. Ebből fedezzük a szervezők adminisztrációs költségeit és egyben közösségi programokat, termelőlátogatásokat, vagy például közös főzést helyi alapanyagokból. Az összeget az átvétel napján, az INFO asztalnál lehet befizetni.
Új érdeklődők elköteleződés nélkül két alkalommal rendelhetnek működési hozzájárulás befizetése nélkül.
Miért jó a helyi termék?
 a tudatos helyi termék fogyasztással támogatjuk a helyi és regionális gazdaságot;
 a helyi gazdaságok alapvető szintű élelmiszer-önellátást biztosítanak;
 önfoglalkoztatási lehetőséget, munkahelyeket teremtenek;
 autentikus, hagyományos, eredeti, fenntartható, szezonális, vagy egyéb, a helyi lakosság által nagyra értékelt tulajdonságai révén kínálatuk erősíti a társadalmi kohéziót és a közösségi szellemet, környezetbarát magatartásra, aktív állampolgári részvételre ösztönzi a helyi közösséget;
 a helyi termékek értékesítése révén a fogyasztók és a termelők szorosabb kapcsolatban állnak egymással, a személyes ismeretség révén bizalmi kapcsolat jön létre;
 helyben történő értékesítése során a termelési rendszerek környezetileg fenntarthatóbbak, csökken az élelmiszerek szállítási útja, egyúttal lehetőség nyílik a szerves hulladékon, maradékanyagokon és megújuló energián alapuló körfolyamatok létrehozására;
 az ökológiai gazdálkodással hozzájárulnak a biológiai sokféleség fenntartásához és a kipusztulóban lévő gyümölcs-, zöldségfélék, valamint állatfajok fennmaradásához.

Kolping Hotel

Eseménynaptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31